ua en ru

Гуманітарний Рейс Ахметова доставив в населені пункти Донбасу понад 900 тонн продуктів

Продуктові, дитячі та гігієнічні набори з першого ешелону гуманітарного рейсу Ріната Ахметова почали поширюватися в Красному Лимані, Добропіллі та Першотравневому районі Донецької області, а також низці міст у зоні бойових дій. Про це повідомили в гуманітарному штабі "Допоможемо".

"Всього з часу прибуття першого ешелону Гуманітарного рейсу Ахметова у Маріуполі, за призначенням передано близько 900 тонн продуктів, в тому числі, в самому місті і його околицях", - відзначили в штабі.

Як повідомляється, в селах Первомайського району допомога видається у сільрадах за заздалегідь сформованими списками. Це цукор, борошно, олія, крупи, макаронні вироби, м'ясні консерви, консерви, чай, печиво, розфасовані в набори по 10 кг кожний.

"З 26 серпня ми вже роздали 8 973 продуктових набори. Механізм такий - гуманітарна допомога передається на склад, там її розфасовують по наборам. Потім набори поштучно передаються до сільради, а в сільрадах на місцях починається роздача згідно із заповненим заявою та відомості. У кожній відомості вказується повне ім'я переселенця, місце прописки, місце проживання, паспортні дані, ІПН, контактна інформація", - повідомив заступник голови Первомайської райдержадміністрації Михайло Агурбаш.

У штабі додали, що продуктові набори люди вже отримують в Мангуші, Погоди, Бердянському, Комишуватці, Іллічівському, Мелекіно, Урзуфі, Ялті, Юр'ївці, Бабах-Тараме, в Азовському і Білосарайській косі. За інформацією штабу, сім'ї біженців в місті Красний Лиман також отримають згідно з переданими заявками місцеві влади і волонтерів 3,5 тонни дитячого харчування (молочні каші, овочеві і фруктові пюре, соки, суміші), а також гігієнічні набори. В даний час волонтери шукають можливості безперебійної доставки допомоги в міста в зоні АТО. З 23 серпня туди привезено більше 60 тонн продуктів і вже почалася адресна доставка.

Як відомо, перший ешелон гуманітарного рейсу Ріната Ахметова у складі 100 вантажівок доставив з Дніпропетровська в Маріуполь гуманітарну допомогу загальною вагою понад 2000 тонн. Як очікується, вантаж забезпечить потреби 200 тисяч осіб на два тижні. Для мешканців визволених міст, в яких масово проживають переселенці, а також для інших компактних місць їх проживання, також передається 10 тисяч гігієнічних наборів та 5 тисяч дитячих наборів. Всього ж, за ініціативи Ріната Ахметова в Донецьку і Луганську області буде доставлена гуманітарна допомога загальним обсягом не менше 10 тисяч тонн.