ua en ru

На гуманітарну допомогу у 2018 році ООН потребує 22,5 млрд доларів

На гуманітарну допомогу у 2018 році ООН потребує 22,5 млрд доларів Фото: місія ООН (United Nations)

Понад третина із необхідної суми - 7,7 млрд доларів - будуе необхідною для надання гуманітарної допомоги сирійцям

За оцінками Організації Об'єднаних Націй (ООН), у 2018 році для забезпечення гуманітарною допомогою жителів 26-ти країн світу знадобиться рекордні 22,5 мільярда доларів. Про це сказав заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Марк Лоукок, передає Deutsche Welle.

"За оцінкою ООН, загалом допомоги у 2018-му році у світі потребуватиме близько 136 мільйонів осіб в 26-ти країнах світу. З них 91 мільйон осіб становитимуть представники найбільш вразливих верств населення, таких як діти, важкохворі люди та особи похилого віку. Кількість осіб, які потребуватимуть допомоги наступного року, буде на п'ять відсотків більшою, ніж 2017-го року", - повідомив Лоукок.

Зазначається, що понад третина із необхідної суми - 7,7 млрд доларів - буде необхідною для надання гуманітарної допомоги сирійцям як на території Сирії, яка з 2011-го року потерпає від громадянської війни, так і сирійським біженцям у сусідніх державах. Також, зокрема, 2,5 мільярда доларів ООН планує витратити на гуманітарну допомогу населенню Ємену.

Головна причина того, що люди потребують допомоги, досі залишаються збройні конфлікти у "гарячих точках" в світі. Утім, за прогнозами ООН, зростання цієї потреби також буде зумовлене природними катаклізмами - посухами, повенями та іншими природними катастрофами.

Нагадаємо, у п'ятницю, 1 грудня, на тимчасово непідконтрольні території України вирушили вісім автомобілів з вантажем гуманітарного призначення від ООН.