ua en ru

Губернатора Волинської обл. Башкаленко захопили протестувальники

Голову Волинської ОДА Олександра Башкаленка вивели на сцену на Театрального майдану міста та змушують написати заяву на звільнення.

Голову Волинської ОДА Олександра Башкаленка вивели на сцену на Театрального майдану міста та змушують написати заяву на звільнення. Про це повідомляє ZIK.

Депутат Луцької міськради Павло Данильчук зазначив, що на площі стоять 30 тис. громадян, які вимагають лише одного - відставки губернатора.

Своєю чергою, Башкаленко навідріз відмовився писати заяву. Він додав, що намагається зробити все, аби запобігти кровопролиттю. А перебуваючи на посаді губернатора, матиме для цього значно більше можливостей.

Башкаленко намагався на сходах приміщення УМВС заспокоїти протестувальників, а люди йому скандували: "На коліна".Він не погоджувався цього зробити, і виникла штовханина.

Губернатора повалили на землю і почали бити. Бійцям Самооборони і "Правого сектору" ледь вдалося звільнити Башкаленко. Йому допомогли зайти назад в приміщення міліції, щоб уникнути самосуду.

Зараз триває гаряча дискусія з нецензурними виразами з вимогою його відставки.

Опісля 15-хвилинної дискусії Данильчук заявив, що Автомайдан та частина "Правого сектору" вирушають до оселі губернатора за його родиною.

Башкаленка прикували кайданками до сцени, поки він не напише заяву про відставку. Окрім того, на нього вилили чимало холодної води.
Зараз активісти перебазовуються до приміщення облпрокуратури на вулиці Винниченка та готуються до штурму будівлі.