ua en ru

Губернатор Тернопільської обл. доручив попередити невмотивоване підвищення цін на протигрипозні засоби в аптеках області.

Голова Тернопільської облдержадміністрації (ОДА) Юрій Чижмарь доручив вжити заходів з попередження невмотивованого підвищення цін на протигрипозні засоби в аптеках краю. Відповідне клопотання губернатора надіслано в обласну прокуратуру та державну інспекцію з контролю за цінами в Тернопільській області, повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА.

Причиною прийняття такого рішення стали звернення громадян, щодо раптового подорожчання низки препаратів, які реалізуються в аптечній мережі, або ж їх відсутність у продажу.

У зв'язку з цим, обласному виробничо-торговому аптечному об'єднанню доручено забезпечити на аптечних складах і в аптечних установах області наявність протигрипозних препаратів, в тому числі вакцин проти грипу.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Василь Князевич повідомив 28 жовтня ц.р., що в Тернопільській обл. зафіксовано 12 випадків смерті від вірусної інфекції. За його словами, в м. Тернополі станом на 27 жовтня захворюваність ГРВІ складає 268,5 випадків на 10 тис. населення. За тиждень з 19 по 25 жовтня зареєстровано 5 тис. 796 випадків захворювання. "Закрито навчальні заклади, як вищі, так і середні. Думаю, там стоятиме питання про продовження канікул", - відзначив В.Князевич.

Він повідомив, що 17 хворих у Тернопільській обл. перебувають у важкому стані. За його словами, поки немає точної інформації про причину виникнення захворювання. Міністр відзначив, що вчені працюють над з'ясуванням того, який саме вірус спричинив хворобу - сезонний грип, або грип А (H1N1). В.Князевич відзначив, що Всесвітня організація охорони здоров'я готова надати Україні допомогу для з'ясування причин захворювання.

Він завірив, що є всі засоби для лікування і закликав людей звертатися за допомогою до лікарів, а керівників установ і організацій відпускати з роботи людей, які погано себе почувають.