ua en ru

Губернатор Київської обл. обіцяє у 2011 р. побудувати в обл. 10 басейнів і 50 спортмайданчиків

Губернатор Київської обл. Анатолій Присяжнюк обіцяє у 2011 р. побудувати в обл. 10 басейнів і 50 спортмайданчиків. Таку заяву він сьогодні зробив на розширеному засіданні гуманітарної ради м. Києва та Київської обл., передає кореспондент РБК-Україна.

А.Присяжнюк не виключив, що кількість таких об'єктів за рахунок коштів меценатів в результаті буде значно більше.
Крім цього, у 2011 р. планується побудувати в обл. 100 км велодоріжок, а також розглядається питання зведення обласного Палацу спорту. Цього ж року, за словами губернатора, у Київській обл. вже реконструйовано та відремонтовано понад 70 спортивних споруд.
Говорячи про розвиток фізичної культури та спорту серед молоді, губернатор повідомив, що він поставив вимогу перед керівництвом головного управління освіти ОДА про обов'язкове запровадження фізичної гімнастики для учнів загальноосвітніх навчальних закладів. "Хочу повідомити, що результатом сьогоднішнього засідання гуманітарної ради стане ухвалення спільної резолюції щодо розвитку фізичної культури і спорту та ведення здорового способу життя. У цьому документі КМДА та ОДА пропонують спільно з органами місцевого самоврядування затвердити плани будівництва та облаштування земельних ділянок для спортивних забудов", - сказав він.