ua en ru

Губернатор Івано-Франківської обл. виступає проти будівництва заводу з переробки гексахлорбензолу в Калуші

Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк виступає категорично проти будівництва заводу з переробки гексахлорбензолу в Калуші. Про це він заявив сьогодні у коментарі журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.

"Цього заводу в Калуші не буде ніколи! Тому що в Карпати тягнути завод по переробці хімічних відходів - це є злочин. Ми - екологічно чиста зона, ми - Карпатська зона і зона туризму", - сказав губернатор.
Він пояснив, що коли в області побудують такий завод, то "до нас поїдуть десятки тисяч тон, а, може, й сотні тисяч тон тих отрутохімікатів, які ще є на території всієї України".
"І везти це все в гори Карпати абсолютно не можна", - наголосив М.Вишиванюк.
М.Вишиванюк також сказав, що область працюватиме над тим, щоб гексахлорбензол продовжували вивозити на переробку за кордон.
Як повідомлялось раніше, мер Калуша І.Насалик ініціює будівництво заводу з переробки гексахлорбензолу на території міста.
У Калуші ще зберігається 22,5 тис. т гексахлорбензолу.
Нагадаємо, у 2010 р. на переробку в Англію вивезли 8,5 тис. цієї хімічної речовини першого класу небезпеки. Для цього з держбюджету виділили майже 300 млн грн.