ua en ru

ДМСУ найближчим часом підпише з Польщею угоду про створення "зеленого коридору" до Євро-2012 , - Калєтнік

Державна митна служба України (ДТСУ) має намір найближчим часом підписати угоду з Польщею про створення митного "зеленого коридору" до Євро-2012. Про це в ході брифінгу в Кабінеті міністрів повідомив голова Держмитслужби України Ігор Калетник, передає кореспондент РБК-України.

"Ми плануємо найближчим часом спільно з прикордонниками підписати угоду з польськими колегами та ввести в дію "зелений коридор", який дозволить переміщати товар, що мають при собі для особистого користування, а також самі пасажири і транспортні засоби шляхом єдиної зупинки з митним контролем в одному місці один раз", - повідомив Калєтнік.

Крім того, на сьогоднішній день закінчується будівництво ще шести пунктів пропуску до Євро-2012.

Також Калєтнік сказав, що на час проведення Євро-2012 митні відомства України та Польщі обміняються кадрами з метою забезпечення швидкого переміщення через кордон.

"Ми домовилися на останній зустрічі з нашими польськими колегами про те, що в моніторинговому центрі державної митної служби під час проведення Євро-2012, будуть перебувати польські прикордонники. А українські митники і прикордонники будуть знаходитися у відповідному центрі у Варшаві для того,щоб була відповідна координація митних відомств двох країн з метою забезпечення швидкого переміщення через кордон", - повідомив Калєтнік.

За його словами, найближчим часом будуть випущені великим накладом довідники, в яких будуть описані правила переміщення через кордон в країнах ЄС, СНД і Україна в т. ч. й під час проведення Євро-2012.

Нагадаємо також, що раніше глави митних відомств України та Польщі підписали протокол, яким передбачається прискорення пропуску через кордон порожніх транспортних засобів.