ua en ru

ДМСУ та польська митниця підписали протокол щодо прискорення пропуску через кордон порожніх транспортних засобів

Голови митних відомств України та Польщі підписали протокол, яким передбачається прискорення пропуску через кордон порожніх транспортних засобів. Про це повідомляє прес-служба Державної митної служби України за результатами зустрічі делегацій митних служб України та Республіка Польща 24 січня.
Прискорення пропуску через державний кордон порожніх транспортних засобів буде здійснюватись шляхом виділення для їх переміщення окремих смуг руху та здійснення їх спільного контролю на території однієї з держав.
Також, згідно з протоколом, українською та польською митницями планується започаткувати рік пілотного проекту зі здійснення контролю порожніх транспортних засобів з використанням Fast Way у міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення Краківець-Корчова в напрямку виїзду з України та в'їзду до Республіки Польща.
Протоколом також передбачене здійснення митними службами України та Польщі спільного контролю, який запроваджено відповідно до угоди між Кабінетом міністрів України і урядом Республіки Польща.
Наразі спільний контроль на українсько-польському кордоні здійснюється в пунктах пропуску "Смільниця-Кросценко" та "Устилуг-Зосін". Українська сторона пропонує поширити його дію на інші пункти пропуску на українсько-польському кордоні.