ua en ru

ДСНС попереджає про підйом рівня води в річках на заході України

ДСНС попереджає про підйом рівня води в річках на заході України Фото: повінь (Pixabey)

Підйом рівня води очікується в Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій та Закарпатській областях

За даними Укргідрометцентру, протягом 4-5 вересня на річках басейну Дністра в чотирьох областях України очікуються підйоми рівнів води на 0,2-0,7 м. Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"протягом 4-5 вересня на ріках басейну Дністра (в межах Тернопільської, Хмельницької, Вінницької областей) очікуються підйоми рівнів води на 0,2-0,7 м. 4 вересня на річках Закарпатської області продовжиться підвищення рівня води. Станом на 08:00 3 вересня на 0,2-1,0 м, на окремих ділянках річок на 0,5-1,5 м в межах русла. В місцях проходження сильних злив буде формуватися значний місцевий стік, швидкоплинне підвищення рівнів води на малих водотоках, можливе утворення селевих потоків", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 4 вересня 2017 року, на більшій частині України очікуються грози, град і сильний вітер.

Також повідомляється, що протягом доби в західних областях, вранці та вдень в Україні, крім східних областей та Приазов'я, очікуються грози, град, пориви вітру та шквали 15-20 м/с.