ua en ru

ДСНС подала до суду позови про закриття 16 ТЦ через порушення вимог пожежної безпеки

ДСНС подала до суду позови про закриття 16 ТЦ через порушення вимог пожежної безпеки Фото: Микола Чечоткін (РБК-Україна)

Загалом за порушення вимог пожежної безпеки до суду подано позови про закриття 37 об'єктів

Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) подала до суду позови про закриття 16 торговельних центрів через порушення вимог пожежної безпеки. Про це сьогодні, 11 квітня 2018 року, у ході засідання уряду заявив глава відомства Микола Чечоткін, повідомляє прес-служба ДСНС.

Так, Чечоткін зазначив, що наразі вже перевірено понад 1,3 тис. об'єктів, під час перевірок виявлено понад 15 тис. порушень.

"Всього на керівників об'єктів накладено 1,2 тис. адміністративних стягнень, за порушення вимог пожежної безпеки до суду подано позови про закриття 37 об'єктів, з них: 16 ТРЦ, 18 дошкільних та шкільних закладів, а також 3-х лікарень", - зазначив Чечоткін.

За словами Чечоткіна, найгірший стан з виконанням приписів спостерігався у Донецькій, Сумській і Тернопільській областях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман виступає за закриття торгово-розважальних центрів, закладів та інших місць масового скупчення людей, якщо в них виявлено серйозні порушення правил безпеки.