ua en ru

ДСНС знешкодила понад 49 тис. вибухонебезпечних предметів з початку року

ДСНС знешкодила понад 49 тис. вибухонебезпечних предметів з початку року Фото: піротехніки Держслужби з надзвичайних ситуацій (прес-служба ДСНС)

За минулу добу піротехніки виявили 180 вибухонебезпечних предметів

Піротехнічні підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) вилучили та знешкодили 49 тисяч 709 боєприпасів, в тому числі 345 авіаційних бомб за період з початку року. Про це повідомили сьогодні у прес-службі ДСНС.

Як зазначається, до цього часу піротехніки здійснили близько 6,5 тис. виїздів на місця з небезпечними предметами.

Так 1 вересня житель міста Ужгород Закарпатської області під час проведення господарських робіт на власному подвір'ї виявив у завезеному піску підозрілий предмет, схожий на боєприпас.

ДСНС знешкодила понад 49 тис. вибухонебезпечних предметів з початку року

Прибулі на місце події піротехніки ідентифікували знахідку як 82-міліметрову мінометну міну часів Другої світової війни, вилучили її і знищили на військовому полігоні.

Цього ж дня піротехніки управління ДСНС у Житомирській області вилучили та знешкодили шість вибухонебезпечних предметів часів минулих воєн. Всі підозрілі знахідки булов виявлено місцевими жителями в різних населених пунктах Брусилівського району.

Крім того, 5 вересня група піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення управління ДСНС в Чернігівській області знищила сім артилерійських снарядів калібром 152 мм часів Другої світової війни, виявлених біля села Анисова Чернігівського району.

ДСНС знешкодила понад 49 тис. вибухонебезпечних предметів з початку року

Також тривають роботи з розмінування звільнених територій Донецької і Луганської областей. Зокрема, протягом 5 вересня піротехнічні розрахунки ДСНС перевірили на наявність боєприпасів 2,63 га території Луганської області, при цьому вилучили і знищили 104 вибухонебезпечних предмета: 26 артилерійських снарядів, 3 мінометні міни, 45 детонаторів, 13 зарядів пострілів гранатометним і 17 інших вибухонебезпечних предметів.

Нагадаємо, двома тижнями раніше ДСНС повідомляла про знешкодження понад 46 тисяч вибухонебезпечних предметів з початку року.