ua en ru

ДСНС знешкодила майже 14 тис. вибухонебезпечних предметів з початку року

ДСНС знешкодила майже 14 тис. вибухонебезпечних предметів з початку року Фото: ДСНС знешкодила майже 14 тис. вибухонебезпечних предметів

Кількість виїздів ДСНС збільшилася з настанням весни, коли розпочалися земельні роботи

Піротехнічні підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій знешкодили 13 653 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 32 авіаційні бомби з початку 2017 року. Про це повідомили в прес-службі ДСНС.

Зазначено, що піротехнічні підрозділи ДСНС України щодня проводять роботи з обстеження, виявлення, вилучення та знешкодження вибухонебезпечних предметів часів минулих воєн.

Повідомляється, що особливо збільшилась кількість виїздів ДСНС з настанням весни, коли розпочалися земельні роботи і громадяни знаходять боєприпаси на власних присадибних ділянках.

Зазначено, що тільки за останню добу було здійснено 80 виїздів, у ході яких виявлено 601 боєприпас, з яких 2 авіаційні бомби.

Так, наприклад, 4 квітня фахівці групи піротехнічних робіт у Волинській області знешкодили 158 боєприпасів, виявлених під час земельних робіт поблизу села Вівчицьк Ковельського району.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті очищення від вибухонебезпечних предметів в Балаклії 10-кілометрова зона забруднення звужена до 1 км.