ua en ru

ДСНС знешкодила понад 12 тис. вибухонебезпечних предметів з початку року

ДСНС знешкодила понад 12 тис. вибухонебезпечних предметів з початку року Фото: піротехніки знешкодили 12 тис. боєприпасів

Також триває розмінування звільнених територій Донбасу

Піротехнічні підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій знешкодили 12 102 вибухонебезпечних предмета з початку 2017 року. Про це повідомили у прес-службі ДСНС.

"В числі знешкоджених предметів - 29 авіаційних бомб. Особливо збільшилася кількість виїздів з настанням весни, коли розпочалися земельні роботи і громадяни знаходять боєприпаси на власних присадибних ділянках, у лісах, на полях. Тільки за минулу добу відбулось 72 виїзди, в ході яких виявлено 140 боєприпасів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією рятувальників, також тривають роботи з розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей. Так, у Луганській області протягом 30 березня перевірено 8,07 га місцевості в Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах, а також у р. Лисичанськ, на лінії газопроводів і на території лісництва Тошковская. Там виявлено та вилучено 2 артилерійських снаряди та 3 мінометні міни.

Всього протягом тижня боєприпаси часів минулих воєн знайшли на території Чернігівської, Волинської, Чернівецької, Кіровоградської, Івано-Франківської, Львівської, Запорізької, Сумської, Тернопільської, Миколаївської, Житомирської областей.

altaltalt

Фото: піротехніки знешкодили 12 102 вибухонебезпечних предмета

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що фахівці ДСНС вилучили в Балаклії 2 448 боєприпасів.