ua en ru

ДСНС: із початку року 30 людей загинуло на водоймах

ДСНС: із початку року 30 людей загинуло на водоймах Фото: рятувальники на кризі

Серед них четверо дітей

Із початку року рятувальниками зафіксовано вже 30 випадків загибелі людей на водоймах, із яких 4 дитини. Про це повідомляє прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Зазначено, що з метою попередження виникнення надзвичайних подій на водоймах наразі в усіх регіонах країни тривають інформаційно-роз'яснювальні рейди.

Як доповіли у відомстві, під час таких заходів фахівці ДСНС із залученням представників ЗМІ відвідують місця масового перебування людей на льоду та проводять із громадянами профілактичні бесіди, розповідають людям про небезпеку виходу на тонку кригу, вручають їм пам'ятки та листівки із попереджувальним змістом.

Крім того, за даними ДСНС, рятувальники відвідують навчальні заклади країни, де проводять профілактичні уроки з дітьми щодо безпеки на льоду.

"Упродовж цього тижня такі рейди та профілактичні уроки було проведено в Кіровоградській, Запорізькій, Чернігівській, Полтавській, Черкаській, Дніпропетровській, Миколаївській, Хмельницькій, Донецькій областях", - відзвітували рятувальники.

Нагадаємо, раніше в результаті провалу під кригу загинув житель Харківської області.