ua en ru

ДСНС має позбутися невластивих функцій бізнес-регулятора, - Порошенко

ДСНС має позбутися невластивих функцій бізнес-регулятора, - Порошенко Фото: Петро Порошенко "привітав" пожежних інспекторів із Днем рятівника

На думку президента, реформа відомства дозволить прибрати корупційну компоненту

Президент Петро Порошенко переконаний, що Державній службі з надзвичайних ситуацій слід позбавитися "невластивих їй функцій бізнес-регулятора". Про це він заявив на урочистостях із нагоди Дня рятівника 17 вересня, повідомляє прес-служба глави держави.

"Може, це і не до свята, але мушу про це сказати - пожежний інспектор не повинен наводити жах на підприємців, він повинен рятувати людей", - наголосив президент.

Він зауважив, що жоден власник підприємства не хоче, щоб воно згоріло, і здатен проявити власну відповідальність за збереження і життя працівників, і власного майна.

"Мене ознайомили з новою системою профілактики і попередження надзвичайних ситуацій, яка передбачає, що надалі контролюватися будуть лише підприємства високої зони ризику. В цілому я сприймаю такий підхід", - повідомив Порошенко.

Глава держави зазначив, що будь-які дрібні підприємства матимуть можливість застрахуватися й отримати повну компенсацію та нести відповідальність самостійно за якість пожежного захисту.

"Цей підхід дозволить прибрати корупційну компоненту, і залишити в публічному образі рятувальників лише романтико-героїчну складову", - вважає він.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков анонсував ліквідацію пожежної інспекції в Україні.