ua en ru

Гризлов заявив про підготовку до нового обміну полоненими на Донбасі

Гризлов заявив про підготовку до нового обміну полоненими на Донбасі Фото: Борис Гризлов (kremlin.ru)

Найближчим часом існує перспектива "великого обміну" полоненими

Представник Російської Федерації в контактній групі щодо ситуації на Донбасі Борис Гризлов заявив про підготовку до обміну полоненими за форматом "всіх на всіх", повідомляють "РИА Новости".

Так, за словами Гризлова, на даний момент існує перспектива проведення "великого обміну" полоненими найближчим часом.

"Ми готуємо можливість обміну за форматом "всіх на всіх", але зрозуміло, що це буде покроковий обмін. "Всіх на всіх" складно - вивіряються списки. Я думаю, що найближчим часом буде чергова можливість великого обміну", - сказав Гризлов.

При цьому, Гризлов заявив, що при обміні необхідно витримати коефіцієнт - один до п'яти. Так, українська сторона, за словами Гризлова, повинна відпустити п'ятьох утримувані, в обмін на одну людину, яку утримують бойовики на Донбасі.

"Я вважаю, що приблизно кількість затриманих в пропорції один до п'яти, тобто на території Збройних сил України, так назвемо, в п'ять разів більше, ніж на території республік", - сказав Гризлов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами представника гуманітарної підгрупи контактної групи в Мінську, першого віце-спікера Верховної ради України Ірини Геращенко, українська сторона в ході засідання контактної групи в Мінську 4 квітня висловила позицію про готовність передати Російській Федерації (РФ) 23 ув'язнених росіян.