ua en ru

Гринів: Україна може відмовитися від деяких умов МВФ

Гринів: Україна може відмовитися від деяких умов МВФ Фото: голова парламентської фракції БПП Ігор Гринів

Гринів наголосив, що, у зв'язку зі зміною уряду, багато законопроектів з пакету МВФ подаються в парламент вдруге

Пакет законопроектів, необхідних для співробітництва з МВФ, формується в ході переговорів з місією Фонду, яка зараз працює в Україні. Про це заявив голова фракції БПП Ігор Гринів, передає прес-служба партії "Солідарність".

"Деякі питання втрачають актуальність, деякі додаються. Це переговорний процес, який осуществляетправительство. По закінченні таких переговорів стане остаточно відомо, які закони так званого пакету МВФ внесені в парламент", – сказав Гринів.

Народний депутат зазначив, що під час консультацій з представниками місії МВФ, Україна може відмовитися від деяких умов Фонду.

"Порядку, яка складається до приїзду місії, дуже сильно змінюється вже під час переговорів тут, в Україні", - повідомив він.


При цьому Гринів наголосив, що, у зв'язку зі зміною уряду, багато законопроектів з пакету МВФ подаються в парламент вдруге.

"За процедурою, ті законопроекти, які вносив попередній Уряд, повинні бути повторно внесені новим Кабінетом міністрів. Тому, ці закони не є новими за змістом, хоча деякі уточнення в них могли вноситися", – заявив депутат.

Нагадаємо, раніше перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку Степан Кубів повідомив, що український уряд планує узгодити з Міжнародним валютним фондом (МВФ) позицію з оновленим Меморандумом і співробітництва в 2016 році.