ua en ru

Вантажівки 46-го "гумконвоя" з РФ були напівпорожні

Вантажівки 46-го "гумконвоя" з РФ були напівпорожні Фото: Олег Слободян

Співробітники Державної прикордонної служби візуально оглянули вміст

Українські прикордонники візуально оглянули черговий "гуманітарний конвой" з Російської Федерації, який в'їхав сьогодні, 26 листопада 2015 року, на територію країни. Про це сьогодні в ході брифінгу повідомив помічник голови Державної прикордонної служби України прес-секретар Олег Слободян, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні вранці російська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення чергового 46-го так званого "гуманітарного конвою". У період з 05:25 до 06:50 через російські пункти пропуску "Донецьк" і "Матвєєв Курган" в Україну прослідувало дві колони так званого "гуманітарного конвою" у складі 101 вантажівки. Оскільки переміщення так званого "гумконвоя" відбувалося з грубим порушенням міжнародних і вітчизняних норм, які регламентують порядок оформлення гуманітарних вантажів, і представники Міжнародного комітету Червоного Хреста участі в оформленні не брали, українська міжвідомча група здійснювала тільки візуальне спостереження", - повідомив Слободян.

За його словами, вміст гумконвоя не відповідало ноті Міністерства закордонних справ Росії, яка була відправлена напередодні. Крім заявлених продуктів харчування, в Україну також заїхали дві вантажівки з глибинними насосами, а також медичні препарати, які не можна віднести до ліків першої необхідності.

Традиційно всі вантажівки були напівпорожніми, що, на думку Слободяна, свідчить про певний популізмі даної акції.

Нагадаємо, раніше в Росії заявили, що готують для Донбасу більше 1 тисячі тонн гуманітарних вантажів з продуктами харчування та медикаментами.