ua en ru

Грузія вважає кримінальний процес над Тимошенко внутрішньою справою України, - віце-прем'єр країни

Грузія вважає кримінальний процес над екс-прем'єр-міністром України, лідером партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко внутрішньою справою країни. Про це заявив віце-прем'єр-міністр, міністр з питань євроатлантичної інтеграції Грузії Георгій Барамідзе в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.
"Я вважаю, не може бути офіційної позиції уряду Грузії (щодо справи Тимошенко). Ми вважаємо цей процес внутрішньою справою України. Грузія не знаходиться в тій позиції, щоб когось учити тим більше в Україні... Ми вважаємо, що у Президента, уряду, парламенту... є здоровий глузд і ці питання буду вирішуватися виходячи із законодавства України та інтересів українського суспільства. Ми абсолютно впевнені, що так і буде", - сказав Барамідзе.
За його словами, для Грузії дуже важливо збереження миру і стабільності, демократичного та євроінтеграційного курсу України.
Нагадаємо, Печерський районний суд Києва визнав екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко винною у перевищенні повноважень під час підписання газових контрактів з РФ і засудив до 7 років позбавлення волі. На даний час, як заявив перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко розслідуються три кримінальні справи.