ua en ru

Грузія передала Україні матеріали по справі розшукуваного Інтерполом екс-глави Мін'юсту Адеішвілі

Грузинська сторона передала Україні всю документацію по справі екс-міністра юстиції Зураба Адеішвілі, який розшукується Інтерполом за запитом влади Грузії за скоєння посадових злочинів. Про це заявив журналістам заступник глави МВС Грузії Арчіл Талаквадзе, передає "Грузія Online".

Раніше заступник міністра юстиції України Гія Гецадзе заявив, що колишній міністр юстиції Грузії Зураб Адеішвілі консультує український уряд.

"Українській стороні передано вся необхідна документація, процедура завершена, а рішення про пересування Адеішвілі по території України повинна приймати українська сторона", - заявив Талаквадзе.

Зураб Адеішвілі був главою Мін'юсту Грузії з 2008 по 2012 рік. Він знаходиться в розшуку по червоному циркуляру Інтерполу на підставі запиту влади Грузії з 2013 року. 5 січня 2013 року Тбіліський міський суд заочно обрав стосовно Адеішвілі в якості запобіжного заходу попереднє ув'язнення.

Раніше прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявляв, що призначення деяких колишніх високопоставлених чиновників Грузії на державні посади в Україні можуть завдати шкоди грузинсько-українським відносинам.