ua en ru

Грузія звинуватила Росію в спробі анексувати Південну Осетію

Грузія засудила підписання договору про держкордон між Росією і Південною Осетією і звинуватила Москву в спробі анексії південноосетинської території. Про це повідомляє Reuters з посиланням на МЗС Грузії.

"Це ще один крок, спрямований проти суверенітету і територіальної цілісності Грузії й спроба штучно перекроїти міжнародно визнані кордони", - заявили в МЗС Грузії.

Договір про державний кордон між Росією і Південною Осетією був підписаний 18 лютого. За словами міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, документ "допоможе розвіяти спекуляції про те, що представляють відносини між нашими державами". Лавров запевнив, що відносини будуть і надалі розвиватися на рівноправній основі.

Як пояснив глава МЗС Південної Осетії Давид Санакоєв, договір про держкордон підтверджує, що розмови про спроби Росії анексувати Південну Осетію повинні припинитися, оскільки документ визначає кордон між суверенними державами.

Нагадаємо, раніше бойовики так званої "Донецької народної республіки" затримали ряд громадян невизнаної Південної Осетії, серед яких син глави адміністрації президента.