ua en ru

Грузинська прокуратура виключила можливість екстрадиції Черновецького до України

Грузинська прокуратура виключила можливість екстрадиції Черновецького до України Фото: Леонід Черновецький (facebook.com/chernovetskiy)

У Леоніда Черновецького є громадянство Грузії

Прокуратура Грузії виключає можливість екстрадиції колишнього мера Києва Леоніда Черновецького в Україну, оскільки у нього є грузинське громадянство, передають "Новини Грузії" з посиланням на повідомлення прокуратури.

"До прокуратури Грузії прохання про передачу Леоніда Черновецького українській стороні не надходила. Однак, у разі існування такого прохання, його передача не відбудеться, так як він є громадянином Грузії і за конституцією передача громадянина Грузії іншій країні неприпустима", - йдеться в повідомленні грузинської прокуратури.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України отримала дозвіл суду на затримання Черновецького.

Слідство встановило, що Черновецький на посаді мера Києва в інтересах оточення колишнього президента Віктора Януковича сприяв вилученню та передачі в оренду земель для будівництва вертолітного майданчика на Парковій дорозі. Крім того, його підозрюють у заниження орендної плати за землю та знищенні об'єкта археологічної спадщини, що завдало збитків на 250 млн гривень.