ua en ru

У Грузії заявили про відсутність дипломатичних відносин з Росією після 2008 року

У Грузії заявили про відсутність дипломатичних відносин з Росією після 2008 року Фото: Грузія (ru.torange.biz)

Прагматична політика Грузії з РФ служить забезпеченню національної і глобальної стабільності

Між Грузією і Російською Федерацією немає дипвідносин після серпневої війни 2008 року. Про це заявив спікер парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе, повідомляє "Грузія Online".

Як повідомив Кобахідзе, "прагматична політика Грузії щодо Росії служить забезпеченню національної і глобальної стабільності". При цьому він зазначив, що між Грузією і РФ немає дипвідносин після серпневої війни 2008 року. Разом з тим, він заявив, що у 2012 році нова влада Грузії взяла курс на налагодження відносин з РФ, підкреслюючи, що це не буде відбуватися за рахунок поступок у питанні територіальної цілісності країни.

"Грузія активно співпрацює з регіональними країнами за різними стратегічними напрямками. Прагматична політика Грузії щодо Росії, а також політика мирного врегулювання конфліктів, яку чітко підтримують дружні нам країни, слугують забезпеченню національної і глобальної стабільності", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Грузії Георгій Маргвелашвілі закликав підсилити обороноздатність країни через дії Російської Федерації.