ua en ru

У Грузії Саакашвілі оголошений у розшук, - Мін'юст

У Грузії Саакашвілі оголошений у розшук, - Мін'юст Фото: Михайло Саакашвілі (УНІАН)

Суд Грузії обрав для Саакашвілі запобіжний захід у вигляді утримання під вартою

У Грузії екс-губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі оголошений у розшук. Про це йдеться у надісланих Україні від Головної прокуратури Грузії документах щодо його екстрадиції, повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України.

"У надісланих на адресу Міністерства юстиції України документах зазначається, що ухвалою судді колегії в кримінальних справах Тбіліського міського суду по відношенню до Михайла Саакашвілі було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Після цього, постановою старшого прокурора Головної прокуратури Грузії, у зв’язку ухиленням від явки до слідчого органу та не встановлення місцезнаходження Михайла Саакашвілі він був оголошений у розшук", - йдеться у повідомленні.

Так, за даними прокуратури Грузії, Саакашвілі обвинувачується у протиправному привласненні чи розтраті чужого майна, вчиненій групою осіб за попередньою змовою, з використанням службового становища, у великому розмірі; умисному завданні тяжкої шкоди здоров’ю; зловживанні службовими повноваженнями; перевищенні службових повноважень, вчиненому шляхом насильства чи з застосуванням зброї та образою гідності потерпілого.

Загалом запит на екстрадицію Саакашвілі і супровідні документи містять 94 сторінок.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна розпочала екстрадиційну перевірку щодо Саакашвілі.