ua en ru

У Грузії провели акцію протесту проти "Газпрому"

У Грузії провели акцію протесту проти "Газпрому" Фото: грузини протестували проти російського газу

Активісти утворили символічний живий ланцюг довжиною 6 кілометрів

Опозиційні сили Грузії провели акцію протесту у Тбілісі проти переговорів керівництва країни з російським "Газпромом". Про це повідомляє Інтерфакс.

Зазначено, що активісти партії екс-президента Міхеіла Саакашвілі "Єдиний національний рух", організації "Вільна зона" та їхні прихильники створили символічний живий ланцюг, який простягся на 6 кілометрів - із площі перед будівлею адміністрації уряду до будівлі посольства Росії.

Акція відбулася після того, як стало відомо про угоду міністерства енергетики Грузії з "Газпромом" про збереження умов транзиту російського газу до Вірменії.

Раніше віце-прем'єр, міністр енергетики країни Каха Каладзе повідомив, що Грузія в 2016 році, як і раніше, отримуватиме 10% російського газу від його транзиту до Вірменії.

Представники партії Саакашвілі не вперше протестують проти переговорів міненерго Грузії з "Газпромом", вважаючи, що постачання російського газу - це загроза енергетичній незалежності країни.

Грузія щорічно споживає приблизно 2 млрд кубометрів газу. У 2015 році "Газпром" поставив у Грузію 295 млн кубометрів газу. Решту Грузія отримала з Азербайджану.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Білорусь вимагає від Росії знижку на газ.