ua en ru

У Грузії проходить масштабна операція проти підозрюваних у зв'язках з ІДІЛ

У Грузії проходить масштабна операція проти підозрюваних у зв'язках з ІДІЛ Фото: ИГИЛ (скріншот youtube.com televisionOrient)

В антитерористичній операції задіяні близько 60 бійців

У Грузії проходить масштабна операція проти підозрюваних у зв'язках з терористичною організацією "Ісламська держава" (ІДІЛ). Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"У Грузії одна особа поранена і 3 підозрюваних затримані в ході масштабної спецоперації в панкиською ущелиною з переважно чеченським населенням", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, затриманих підозрюють у зв'язках з ІДІЛ. Спецоперація в чеченських селах Джоколо і Дуісі Панкіської ущелини, на кордоні з Чечнею, почалася в ніч на сьогодні, 26 грудня 2017 року.

Наголошується, що в 4 години ранку близько 60 бійців частини спецпризначення Міністерства внутрішніх справ одночасно оточили кілька будинків, потім увійшли всередину і почали проводити обшук. Тамерлан Мачалікашвили, спробував чинити опір, був поранений. Всього заарештовано 3 чеченців-кистинцев.

Так, експерт з тероризму Ніно Бурчуладзе повідомила з посиланням на свої джерела в силових структурах, що затриманих підозрюють у наданні допомоги польовому командиру ІДІЛ Ахмеду Чатаеву, який був убитий в ході недавньої спецоперації в Тбілісі.

За її інформацією, "допомога" виражалася в тому, що підозрювані забезпечили угруповання Чатаєва великою кількістю зброї та боєприпасів - достатнім для ведення багатогодинного бою в грузинській столиці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство закордонних справ Грузії підтвердило особистість ліквідованого у Тбілісі члена ІДІЛ. В результаті 20-годинної спецоперації було вбито два члена злочинної групи, в той час як один з бойовиків, Ахмед Чатаев, який перебував у квартирі, підірвав себе.