ua en ru

У Грузії партія влади заявила про свою перемогу на виборах

У Грузії партія влади заявила про свою перемогу на виборах Фото: на парламентських виборах у Грузії перемогла провладна партія

У Центральній виборчій комісії неофіційно підтвердили правдивість заяви "Грузинської мрії"

У Грузії провладна партія "Грузинська мрія" заявила, що її кандидати здобули "переконливу перемогу" в 49 з 50 одномандатних виборчих округів у другому турі парламентських виборів. Про це повідомив виконавчий секретар партії влади Іраклій Кобахідзе на спеціальному брифінгу пізно ввечері у неділю, 30 жовтня, передає "Радіо Свобода".

Кандидати від опозиційної партії "Єдиний національний рух" програли у всіх округах, де брали участь у другому турі голосування.

У Центральній виборчій комісії Грузії виданню неофіційно підтвердили правдивість заяви провладної партії, проте офіційні попередні підсумки будуть опубліковані в другій половині дня в понеділок.

Зазначається, що підсумки другого туру парламентських виборів означають, що партія мільярдера Бідзіна Іванішвілі "Грузинська мрія" завоювала конституційну більшість в новому парламенті.

Прем’єр-міністр Георгій Квірікашвілі вже заявив, що конституційна більшість буде використана для внесення істотних змін в Конституцію Грузії.

Грузинська ж опозиція повідомляє про численні порушення: підтасовування при підрахунку голосів, насильство і залякування виборців.

Нагадаємо, у Грузії 30 жовтня 2016 року пройшов другий тур парламентських виборів.