ua en ru

У Грузії більший прогрес для вступу в НАТО, ніж україна, - Волкер

У Грузії більший прогрес для вступу в НАТО, ніж україна, - Волкер Фото: Курт Волкер (yes-ukraine.org)

В даний час як Україна, так і Грузія не готові до вступу в НАТО

У Грузії більший прогрес для вступу до НАТО, ніж в України. Про це заявив спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер в інтерв'ю газеті "Квирис палітра", передає "Грузія онлайн".

За словами Волкера, в даний час як Україна, так і Грузія не готові до вступу в НАТО.

"Сьогодні Грузія так само не готова стати членом НАТО. Порівняно з Україною Грузія має більший прогрес. Маю на увазі прозорість, той внесок, який Грузія внесла в міжнародну безпеку, реформи в оборонній сфері, боротьбу з корупцією і т. д. Однак не думаю, що в НАТО сьогодні хто-небудь скаже про готовність прийняти Грузію членом. У Грузії повинна бути успішна, прозора, безпечна демократія як в інших країнах НАТО і вона повинна підготуватися до того, щоб бути в перших рядах, коли НАТО прийме рішення про подальше розширення. Нагадаю приклад Прибалтійських країн - в 1999 році їм заявили про неможливість прийняття їх в НАТО, проте в 2002 році їх запросили до НАТО. Для прийняття кого-небудь в НАТО потрібен консенсус усіх країн-членів. Ми не можемо нехтувати тим фактом, що Росія великий сусід", - заявив Волкер.

Нагадаємо, раніше голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер заявив, що вступ України до НАТО неможливий до припинення бойових дій на Донбасі.