ua en ru

ГРУшник Єрофєєв заявив на суді, що його катували

ГРУшник Єрофєєв заявив на суді, що його катували Фото: Олександр Александров і Євген Єрофєєв

Спочатку на відео допиту Єрофєєв говорив, що тортури до нього не застосовувалися

У Голосіївському районному суді Києва сьогодні, 19 листопада 2015 року, продовжилися слухання у справі офіцерів Головного розвідувального управління (ГРУ) Збройних сил Росії Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва. У ході засідання Єрофєєв заявив, що його катували, повідомляє "Медіазона".

У ході судового засідання проходило дослідженні відеоматеріалів з показаннями ГРУшників, які вони давали при затриманні українським спецслужбам.

"Я подаю клопотання, щоб це відео було визнано неналежним доказом, бо Єрофєєв заявив щойно, що до нього застосовувалися тортури", - заявила адвокат підсудних Соколовська.

Разом з тим, як повідомляє "Медіазона", прокурор звернув увагу, що на відео Єрофєєв каже: тортури до нього не застосовувалися.

"Твердження обвинуваченого про тиск на нього необгрунтовані. Це голослівні звинувачення. У нього не раз були представники ОБСЄ та інших організацій, кожен раз його запитували, чи виявляється тиск, він говорив, що немає", - заявила прокурор Климович.

На цьому засідання закінчилося, наступне призначено на 14:30 23 листопада.

"На сьогодні вивчення матеріалів закінчено. Наступне засідання у справі Александрова і Єрофєєва почнеться в Голосіївському районному суді о 14:30 23 листопада", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що офіцери Головного розвідувального управління (ГРУ) Збройних сил Росії Олександр Александров та Євген Єрофєєв не визнали свою провину в інкримінованих їм злочинах.