ua en ru

Група позафракційних нардепів "Суверенна європейська Україна" готова увійти в коаліцію

Група позафракційних нардепів "Суверенна європейська Україна" готова увійти в нову коаліцію у Верховній Раді

Група позафракційних нардепів "Суверенна європейська Україна" готова увійти в нову коаліцію у Верховній Раді. Про це йдеться у заяві групи, яке поширила прес-служби позафракційного нардепа Володимира Литвина.

"Наша позиція сьогодні така: три фракції - "Удар", "Свобода", "Батьківщина" - повинні сформувати своє бачення складу уряду і зробити це спільно з Майданом. У свою чергу ми готові підтримати такий склад уряду і увійти в коаліцію для спільної роботи. Ми вважаємо, що уряд повинен бути сформований безпосередньо тими, хто боровся за європейські цінності України", - підкреслюється в заяві групи.

Там також йдеться про заслуги групи з урегулювання кризи

При цьому, як повідомив журналістам у кулуарах Ради Литвин, незважаючи на те, що вказана група створена, її поки не планують реєструвати.

"Наша депутатська група сформована, понад 40 депутатів, але наша позиція така: зараз не реєструвати депутатську групу, бо інакше будуть різного роду розмови про те, що ми приймаємо участь у розподілі посад. Тому ми пропонуємо, щоб три фракції визначились щодо свого бачення склад уряду, погодили з активом Майдану і тоді ми готові підтримати і увійти в коаліцію, тільки виключно для того, щоб підтримати той уряд, який буде запропонований ними, а також для подальшої роботи і прийняття рішень", - заявив Литвин.

За його словами, робоча назва групи "Суверенна європейська Україна", оскільки цілісність країни сьогодні є дуже актуальною. "Ми домовилися, що на початковому етапі буде три уповноважених, ці уповноважені будуть координувати нашу роботу. Це Ярослав Москаленко, це Олесь Доній, це Ігор Єремєєв", - сказав Литвин.

Нагадаємо, спікер Олександр Турчинов закликав нардепів створити коаліцію і призначити прем'єра 27 лютого.