ua en ru

Група СКМ забезпечила 6% всіх податкових надходжень України до 2014 р, - гендиректор

Група СКМ ("Систем Кепітал Менеджмент") направила на виплату податків у 2014 р. рекордну суму - 32,4 млрд грн у бюджети всіх рівнів і позабюджетні фонди. Про це повідомив гендиректор СКМ Олег Попов.

Це майже 6% від усіх податкових надходжень бюджету країни в минулому році, зазначив він.

"Незважаючи на украй важкий для суспільства та економіки країни 2014 рік, група СКМ направила на виплату податків рекордну суму", - підкреслив Попов.

Крім цього, зазначив гендиректор СКМ, група компаній вчасно і в повному обсязі платила зарплати, які на 70% вище середніх зарплат по країні, вкладала кошти в оновлення наших підприємств. "Це - наш внесок у майбутнє української економіки, в майбутнє України", - заявив Попов.

Витягнути Україну з цієї ями може тільки бізнес, вважає топ-менеджер СКМ.

"Сьогодні економіка в Україні - це реальна сила. Єдина сила, здатна дати країні ресурси для виживання і для майбутнього зростання", - упевнений Попов.

При цьому директор Інституту економіки і прогнозування НАНУ Валерій Геєць зазначає, що у легального бізнесу по суті більше немає ресурсів для того, щоб давати в бюджет більше. Тому він радить дивитися на "нелегалів".

"Покращення сфери оподаткування тих, хто ухилявся від нього. Плюс адміністрування. Той бізнес, який вже платить податки, у нього є тільки інфляційний ефект: ціни виробників зростають, от і виникає ефект можливості збільшення податків", - сказав він.

І, звичайно, найболючіша тема, вважає експерт, - ефективне використання коштів, отриманих від сплачених податків. Крім очевидної необхідності боротьби з розтратою бюджетних грошей і урізування нерозумних витрат на утримання держапарату, владі доведеться рано чи пізно злазити з голки соціального популізму.