ua en ru

Група підтримки України ЄК доповіла про прогрес у ключових реформах в країні

Група підтримки України ЄК доповіла про прогрес у ключових реформах в країні Група підтримки України ЄК доповіла про прогрес у ключових реформах в країні

У п'ятницю, 28 жовтня, Група підтримки України (SGUA) Європейської комісії оприлюднила перший звіт за 18 місяців своєї діяльності. Про це заявив комісар з питань європейської політики сусідства і розширення Йоханнес Ган, повідомляє "Новое время".

"Ця доповідь про перші 18 місяців роботи Групи підтримки України відображає дуже важливий прогрес, який Україна зробила у реформах, що охоплюють боротьбу з корупцією та верховенство права, управління економікою та енергетику, і децентралізацію", - заявив комісар.

За його словами, "багато ключових кроків і примітних нових законів були прийняті за сприяння групи підтримки", яка стала "відмінним інструментом для сприяння проведенню реформ і координування зусиль ЄС".

Протягом періоду, охопленого звітом (вересень 2014-березень 2016), український уряд зробив значні кроки по боротьбі з корупцією шляхом створення низки антикорупційних інституцій і прийняття законодавства в цілях подальшого зміцнення зусиль у цьому напрямку. Також були внесені зміни в українську судову систему, стверджують в Групі.

"Україна досягла значного прогресу в ряді ключових областей реформування і Група змогла внести свій внесок в це", - йдеться у тексті доповіді.

Зокрема, за даними видання, в SGUA уточнили, що важливі кроки були зроблені українським урядом для стабілізації та дерегулювання економіки, а також були проведені підготовчі роботи по приватизації багатьох держпідприємств України.

SGUA допомогла забезпечити допомогу Україні (до 200 млн євро в рік не підлягаючих поверненню субсидій та бюджетної підтримки), призначену для конкретних потреб реформ, і почала процес координації з державами-членами, щоб забезпечити кращий вплив інвестицій ЄС на реформи України.

"Європейський Союз був і залишається непохитним у своїй прихильності до сильного, глибокого та широкого партнерства з українською владою і українським народом. SGUA продовжуватиме підтримувати зусилля України у забезпеченні стабільного, процвітаючого та демократичного майбутнього для всіх громадян України", - йдеться в доповіді.