ua en ru

Група Метінвест інвестує у розвиток і модернізацію виробничих активів ММК ім. Ілліча 2 млрд доларів

У ході переговорів про можливу співпрацю і об'єднання зусиль із подолання наслідків світової фінансової кризи, Маріупольський металургійний комбінат (ММК) ім. Ілліча і Група Метінвест прийняли рішення про об'єднання активів. У результаті об'єднання сукупний виробничий потенціал досягне 20 млн т сталі на рік.

Як повідомляє прес-служба ТОВ "Метінвест холдинг", у партнерство від ММК ім. Ілліча увійдуть всі активи, що йому належать, з яких основним є ПАТ "ММК ім. Ілліча", а від Групи Метінвест - ВАТ "Інгулецкий ГЗК", ВАТ "Краснодонвугілля", ВАТ "Авдіївській КХЗ", ВАТ "ХТЗ", а також інвестиції у розвиток і модернізацію виробничих активів ПАТ "ММК ім. Ілліча" на суму 2 млрд дол.

Частка Групи Метінвест у цьому партнерстві після завершення процесу об'єднання складе 75%, а 25% залишаться під контролем комбінату ім. Ілліча на чолі з Володимиром Бойком.

Подальші кроки і остаточний формат партнерства будуть визначені після завершення юридичної експертизи і схвалення відповідних регуляторних органів в Україні та за її межами.

Одним із перших кроків у ході об'єднання стане участь Групи Метінвест у придбанні акцій додаткової емісії ЗАТ "Ілліч Сталь" і ПАТ "ММК ім. Ілліча".

"Ми чекаємо на отримання значних синергій, перш за все, за рахунок оптимізації програм модернізації наших металургійних активів, підвищення виробничої ефективності і зміцнення нашої ринкової позиції. За нашими оцінками, сукупний виробничий потенціал досягне 20 млн т сталі на рік. Об'єднання дозволить посилити позиції вітчизняної металургії на світових ринках, що стане заставою зростання економіки України і підвищення рівня її економічної безпеки", - заявив генеральний директор ВАТ "Метінвест Холдинг" Ігор Сирий.

"Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча" - одне з найбільших підприємств України з повним металургійним циклом виробництва. Підприємство випускає сталевий лист для суднобудування, нафтопроводних, газо- і водопровідних труб, балонів для стислих газів. Це єдиний в Україні виробник оцинкованого холоднокатаного листа. Продукція комбінату експортується до більш ніж 50 країн світу.

Метінвест - міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. Виробничі потужності підприємств Метінвесту дозволяють не тільки повністю задовольняти власні потреби в сировині, рідкій сталі і напівфабрикатах, але і забезпечувати значну частину українських і європейських підприємств, а також металургію Азії. Акціонерами Групи Метінвест є Група СКМ (75%) і група компаній СМАРТ (25%), які беруть участь в управлінні Групою Метінвест на партнерських засадах.