ua en ru

Група Медведчука організувала звільнення трьох українських солдатів

У Донецькій області вчора, ввечері 6 серпня, відбувся обмін полоненими, організований групою Віктора Медведчука, в ході якого були звільнені троє українських військовослужбовців. Обмін проводився на тимчасово підконтрольній ДНР території радником міністра оборони України Василем Будиком та головою ГО "Офіцерський корпус" Володимиром Рубаном за підтримки Служби безпеки України.

Зокрема, були звільнені Олександр Машонкін, Юрій Цереленко, Станіслав Паплинський.

"В результаті переговорів, який провів Віктор Медведчук, вдалося звільнити трьох українських військовослужбовців", - заявив радник міністра оборони України Василь Будик.

Як відомо, Віктор Медведчук входить у робочу групу з гуманітарних питань, створену для реалізації Комплексу заходів по виконанню Мінських угод".

Також Віктор Медведчук є спецпредставником з питань гуманітарного характеру в рамках Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях.

Нагадаємо, 10 липня група Віктора Медведчука звільнила 10 українських військовослужбовців. З грудня 2014 року лідер "Українського вибору" організував звільнення вже 349 полонених.