ua en ru

Група ІО оцінила рівні загрози терактів у семи областях України

Група ІО оцінила рівні загрози терактів у семи областях України Фото: Дмитро Тимчук

Максимальний рівень загрози - 10 балів - на Донбасі, в Одеській області - 8

Група "Інформаційний опір" сьогодні, 3 червня, оцінила рівні загрози терактів в Донецькій, Луганській, Одеській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій та Херсонській областях України. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат України, лідер групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

Зокрема, згідно з даними групи, у Донецькій і Луганській обл. залишається максимальній рівень загрози 10 балів на сьогоднішній день.

"Стабільно фіксується напружена ситуація з високим рівнем загрози терактів і диверсій як силами ДРГ російсько-терористичних військ, проникаючих в тилові райони, так і проросійської агентури. Особлива активність у спробах проникнення ДРГ терористів на неокуповану територію України фіксується на півночі Луганської обл., дещо менша активність - на Донецькому напрямку і півдні Донецької обл.", - йдеться в повідомленні.

В Одеській області, за оцінками групи, ступінь загрози залишається на рівні 8 балів.

"Відзначається активізація антиукраїнських сил, пов'язана зі зміною керівництва області. Залишається напруженою ситуація в прикордонних районах з окупованою територією Молдови (Придністров'я). Залишається високою загроза "експорту тероризму" з окупованих територій Донбасу", - наголошується в повідомленні.

При цьому в Харківській області рівень загрози оцінили в 7 балів. Як зазначається, на тлі зниження рівня загрози терактів відзначається посилення негативного "соціально-економічного чинника", що може бути використано антиукраїнськими силами і спецслужбами РФ для дестабілізації ситуації.

У Дніпропетровській області рівень загрози становить 5 балів. Зокрема, зросла загроза перекидання в регіон терористичних груп з території самопроголошеної ДНР.

У Запорізькій та Херсонській областях рівень загрози - 4 бали.

"В Запорізькій області фіксується деяке зростання невдоволення населення негативної соціально-економічною ситуацією, а також зазначається негативний резонанс від кадрових призначень в керівництві органів місцевого рівня. В Херсонській обл. на ситуацію негативно впливає перекидання (як приховане, так і демонстративна) озброєнь і техніки ЗС РФ на території окупованого Криму до адміністративної межі області", - зазначили в групі.

Угрозы на Востоке и Юге Украины на 3 июня: оценка от группы ИС В Донецкой и Луганской обл. фиксируется стабильно напря...

Posted by Dmitry Tymchuk on 3 червня 2015 р.

Нагадаємо, бойовики почали наступ під Волновахою Донецької області.