ua en ru

Група французьких депутатів відвідає Крим 23 липня

Група французьких депутатів відвідає Крим 23 липня Фото: делегацію очолить член Нацзборів Франції Тьєррі Маріані

Французькі депутати відвідають Крим вперше після запровадження санкцій

Група французьких депутатів у середу, 23 липня, вперше після введення Заходом санкцій проти Росії відвідає аннексированный Крим. Про це повідомив голова комітету Держдуми РФ у справах СНД Леонід Слуцький, передає РБК.

"Делегація у складі з більш ніж десяти членів національних зборів і Сенату Французької республіки на чолі з Тьєррі Маріані 22 липня ввечері прибуде до Москви, а 23 липня після зустрічей у Держдумі відправиться в Крим", - повідомив Слуцький.

Візит французьких парламентаріїв в Росію, за його словами, "відкриє нову сторінку в діалозі Росії і Європи з кримського питання".

"Це перша велика делегація західноєвропейських політиків і парламентаріїв починаючи з "кримської весни", - сказав глава думського комітету.

Очікується, що парламентарі зустрінуться з представниками нинішньої влади Криму - "главою республіки" Сергієм Аксьоновим і "головою держради" Володимиром Константиновим.

Зазначимо, сьогодні прес-секретар Президента Росії Дмитро Пєсков повідомив, що Володимир Путін може в серпні приїхати в Крим.

Нагадаємо, в березні 2014 р. Росія анексувала Крим і Севастополь у України.