ua en ru

Група DCH буде в суді захищати ділову репутацію ХТЗ

Група DCH буде в суді захищати ділову репутацію ХТЗ Фото: у Ярославського мають намір звернутися до суду

DCH спростувала інформацію в ЗМІ про роботу Харківського тракторного заводу

Група DCH Олександра Ярославського спростувала поширену одним з українських інформагентств інформацію про роботу Харківського тракторного заводу (ХТЗ) і планує захищати ділову репутацію підприємства у судовому порядку. Про це йдеться в повідомленні прес-служби групи.

Зокрема, група DCH заявляє, що проти ПАТ "Харківський тракторний завод" триває "цілеспрямована наклепницька кампанія".

"Черговим кроком на цьому негідному шляху стало вже яке за рахунком фейковое інформаційне повідомлення щодо нібито демонтажу технологічного обладнання від 11.01.2017 р.", - йдеться в повідомленні.

У Ярославського вважають, що така подача інформації є "особливо цинічною маніпуляцією" офіційного спростування прес-служба DCH попередньої інформації, розміщеної українськими ЗМІ 28 грудня.

Зокрема, в прес-релізі підкреслили, що фотоматеріали, що потрапили в публікації, "були зроблені за підсумками господарювання екс-директора ХТЗ Владислава Губіна". При цьому, як відзначили в групі, ЗМІ видали це за репортажну зйомку подій, які відбуваються сьогодні.

В DCH не виключають, що такі "інструменти" можуть використовуватися для спроби рейдерського захоплення ХТЗ.

"Тому юридична команда ХТЗ найближчим часом планує подати позов відповідного змісту: "Всупереч принциповій світоглядній позиції DCH, що базується на однозначній і нескінченній повазі до принципів свободи масової інформації та свободи друку в тому числі, ми змушені почати судовий розгляд", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, група DCH придбала Харківський тракторний завод у квітні 2016 р. Портфель активів групи охоплює такі галузі і сектори економіки, як фінанси, девелопмент, промисловість, транспорт, готельне господарство та ін. Як повідомлялося, інвестиції Ярославського у розвиток Харківського регіону оцінюються в 1 млрд доларів, з яких 300 млн доларів були вкладені в підготовку інфраструктури Харкова до проведення Євро-2012.