ua en ru

Грунтковський: з початку року вдалося попередити 9 самогубств військових

Грунтковський: з початку року вдалося попередити 9 самогубств військових Фото: Олег Грунтковський (Віталій Носач, РБК-Україна)

Грунтковський заявив, що з 2015 року проглядається чітка тенденція до зниження суїцидів в армії на 20%

З початку року вдалося запобігти 9 випадкам вчинення самогубства військовими. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив начальник управління морально-психологічного забезпечення Генштабу ЗСУ Олег Грунтковський.

"Якщо проводити порівняльний аналіз з 2015 року, то проглядається чітка тенденція до зниження суїцидів в армії на 20%. Наприклад, з початку цього року, завдяки оперативному втручанню і наданню психологічної допомоги командирами підрозділів, офіцерами структур морально-психологічного забезпечення, капеланами вдалося уникнути 9 випадків вчинення самогубства військовослужбовцями", - заявив він.

Крім того, Грунтковський заявив, що суїциди в армії завжди були фокусом уваги командирів і начальників усіх рівнів військового управління.

"Конкретні цифри не підлягають відкритому розголошенню в пресі, адже це є конфіденційною інформацією для службового користування. Проблеми є і вони вирішуються", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами Грунтковського, близько 30% суїцидів в армії відбувається в зоні проведення антитерористичної операції.