ua en ru

Гройсман заявив про важливість розгляду питання миротворців в Україні на Генасамблеї ООН

Гройсман заявив про важливість розгляду питання миротворців в Україні на Генасамблеї ООН Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

За словами Гройсмана, це важливий крок до встановлення миру

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про важливість розгляду питання щодо миротворчої місії в Україні на Генасамблеї ООН. Про це Гройсман заявив у ході зустрічі з французськими сенаторами у Києві.

"Включення до порядку денного Генасамблеї ООН питання про миротворчу місію в Україні є дуже важливим. Це важливий крок до встановлення миру", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами постійного представника України при ООН Володимира Єльченка, у питанні введення миротворчої місії на Донбас останнє слово залишається за Україною. Він також нагадав, що українська сторона вже не перший рік закликає розпочати роботу над присутністю ООН в Україні для врегулювання конфлікту, щоб він не затягнувся на десятиліття.

Крім того, Єльченко зазначав, що Україна готує низку претензій до Російської Федерації, які має намір озвучити 12 вересня на 72-й сесії Генеральної асамблеї ООН.