ua en ru

Гройсман анонсував оновлення наглядової ради "Нафтогазу"

Гройсман анонсував оновлення наглядової ради "Нафтогазу" Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Прем'єр заявив про прискорення реформи НАК

Український уряд прискорить реформу НАК "Нафтогаз України", зокрема, оновивши наглядову раду компанії. Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я гарантую, що будуть продовжені реформи, і прискорені для того, щоб "Нафтогаз" був сучасною, якісною компанією, в якій впроваджені необхідні принципи корпоративного управління", - заявив Гройсман.

Він також додав, що уряд спільно з міжнародними партнерами оновить наглядову раду НАК, а також заявив про наміри демонополізувати газовий ринок.

"Ми оновимо наглядову раду, зробимо це разом з нашими міжнародними партнерами публічно, для того, щоб залучити до наглядової ради максимально якісні кадри для продовження цієї надважливої, серйозної та системної реформи", - зазначив Гройсман.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Нафтогаз" подав позов проти РФ для відшкодування 5 млрд доларів збитків від анексії Криму. Позовну заяву подано в Гаазький трибунал. Арбітражне провадження по даній справі було ініційовано українською стороною у жовтні 2016 року згідно з угодою про заохочення та взаємний захист інвестицій.