ua en ru

"Нафтогаз" подав позов проти РФ для відшкодування 5 млрд доларів збитків від анексії Криму

"Нафтогаз" подав позов проти РФ для відшкодування 5 млрд доларів збитків від анексії Криму Фото: "Нафтогаз України" (РБК-Україна)

Українська компанія подала позов до Гаазького трибуналу

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" подала позов проти Росії з вимогою відшкодувати 5 млрд доларів збитків у зв'язку із захопленням активів в Криму. Про це йдеться в повідомленні компанії.

Повідомляється, що "Нафтогаз" і шість компаній, які входять до групи НАК, подали до трибуналу при Постійній палаті Третейського Суду в Гаазі позовну заяву про відшкодування збитків, завданих незаконним захопленням РФ активів групи в Криму.

"Збитки групи "Нафтогаз" в результаті окупації Криму в даний час оцінюються експертами у суму близько 5 млрд доларів. Винесення судом рішення по справі очікується до кінця 2018 року", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, арбітражне провадження по даній справі було ініційовано українською стороною у жовтні 2016 року згідно з угодою про заохочення та взаємний захист інвестицій.

Нагадаємо, раніше "Нафтогаз" називав причини затримки з позовом проти Росії. Зокрема, в компанії заявили, що багато часу зайняв збір інформації, на підставі якої готувалася позовна заява, та пошук радника. Крім того, півроку пішло на переговори з російською стороною.