ua en ru

Гройсман закрив засідання Ради, наступного разу депутати зберуться 9 грудня

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман закрив пленарне засідання парламенту.

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман закрив пленарне засідання парламенту. Наступного разу депутати зберуться у вівторок, 9 грудня о 10:00.

"Колеги, ранкове засідання оголошую закритим. Наступне засідання відбудеться у вівторок о 10:00 ранку", - заявив Гройсман.

Також він повідомив про створення погоджувальної ради депутатських фракцій та депутатських груп відповідно до статті 73 регламенту Верховної Ради.

"Погоджувальна рада фракцій та груп створюється як консультативний дорадчий орган для попередньої підготовки та розгляду організаційний питань Верховної Ради України", - заявив Гройсман.

Він зазначив, що до складу погоджувальної ради входить голова парламенту, його перший заступник та заступник, а також голови депутатських фракцій та груп з правом ухвального голосу та голови комітетів з право дорадчого голосу.

"Оскільки нами обрані голови комітетів, то таким чином, відповідно до регламенту , створено погоджувальну раду... Хотів би вас повідомити, що наступне пленарне засідання Ради відбудеться у нас у вівторок, а погоджувальна рада, як вимагає регламент, відбудеться у понеділок", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, сьогодні народні депутати створили 27 комітетів і призначили голів та склад парламентських комітетів.

Крім того, сьогодні у Верховній Раді восьмого скликання відбулася перша бійка.