ua en ru

Гройсман задекларував понад 15 млн гривень доходу за 2016 рік

Гройсман задекларував понад 15 млн гривень доходу за 2016 рік Фото: Володимир Гройсман опублікував свою декларацію про доходи

З отриманих доходів Володимир Гройсман виплатив в 2016 році понад 1,5 млн гривень податків

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман подав електронну декларацію за 2016 рік. Про це повідомляє пресс-служба Кабінету міністрів України.

Згідно декларації прем'єра, його заробітна плата в 2016 році склала 281 тис. гривень, а його дохід включає також відсотки за депозитами, розміщеними в українських банках - в розмірі 154 тис. гривень.

"Переважна частина доходу прем’єр-міністра України за 2016 рік отримана внаслідок відчуження належного йому автомобіля та земельної ділянки, сформованої в результаті поділу ділянки, раніше вказаної у електронній декларації Володимира Гройсмана за 2015 рік. Від зазначених операцій очільником Уряду отримано 11,130 млн гривень. Додатково від здачі в оренду належних Володимиру Гройсману об’єктів нерухомого майна, які є у його власності вже багато років надійшло 4,2 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Також у Кабміні додали, що з отриманих доходів прем'єр-міністр виплатив в 2016 році понад 1,5 млн гривень податків.

"Доходи дружини Прем’єр-міністра України за 2016 рік склали 1,625 млн гривень, з яких 1,4 млн гривень доходи від ведення Оленою Гройсман підприємницької діяльності. У 2016 році подружжям Гройсман не придбавалися об’єкти нерухомого майна, рухоме майно та нематеріальні активи, декларування яких є обов’язковим за законодавством України", - відзначили в КМУ.

Крім цього, йдеться у повідомленні, отримані в цьому році доходи, а також більшу частину задекларованих раніше готівкових коштів Гройсман і його сім'я, згідно декларації, розмістили на рахунках українських банків.

Нагадаємо, НАПК заявляє про загрозу зриву е-декларування в 2017 році.