ua en ru

Гройсман за створення Міністерства Криму

Віце-прем'єр-міністр України, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман виступає за створення Міністерства Криму. Про це сьогодні на круглому столі "Необхідність створення міністерства Криму України" у Верховній Раді заявив заступник міністра регіонального розвитку Григорій Семчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Мав бути на цьому круглому столі віце-прем'єр Володимир Гройсман, але він не зміг і доручив висловити його позицію. Однозначно необхідно створювати центральний орган виконавчої влади із проблематики Криму", - сказав Семчук.

Семчук наголосив, що треба створювати саме міністерство, а не службу або агентство.

"Фінанси йдуть через міністерства, законодавча ініціатива агентств і служб йде через міністерства. Навіть якщо агентство або служба з питань Криму буде створена, то все одно до якого міністерства його прилаштовувати? Тому однозначно треба створювати міністерство. Це позиція віце-прем'єра", - сказав Семчук.

Нагадаємо, 18 березня 2014 р. Президент Росії Володимир Путін підписав договір про приєднання Криму і Севастополя до Росії. Влада України продовжує вважати Крим українською територією, але на даний момент окупованою Росією.