ua en ru

Гройсман вніс пропозицію про створення електронного документообігу в Раді

Гройсман вніс пропозицію про створення електронного документообігу в Раді Фото: Володимир Гройсман

Зареєстровано законопроект щодо оптимізації законодавчого процесу

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман запропонував створити в Раді електронний документообіг. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Вже сьогодні я зареєстрував законопроект" Про внесення змін до регламенту Верховної Ради України ", який вводить в парламенті електронний документообіг", - заявив Гройсман.

Відзначається, що проект закону №3207 про внесення змін до регламенту Верховної Ради України щодо оптимізації законодавчого процесу був зареєстрований у четвер. Авторами законопроекту є Гройсман, керівник фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко та керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

Гройсман підкреслив, що проект закону передбачає, що всі законопроекти, супровідні документи, порядок денний та інші документи, які виносяться на розгляд в зал, будуть розміщуватися на офіційному веб-сайті парламенту, а депутатів про це будуть повідомляти по електронній пошті.

Повідомляється, що за 8 місяців 2015 року на забезпечення народних депутатів документами для розгляду на пленарних засіданнях було витрачено майже 15 тонн паперу, що складає в грошовому еквіваленті більше 190 тис грн.

Нагадаємо, Рада до 20 жовтня розгляне 11 законів, необхідних для введення безвізового режиму з ЄС.