ua en ru

Гройсман не бачить причин для падіння курсу гривні у 2018 році

Гройсман не бачить причин для падіння курсу гривні у 2018 році Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Гройсман заявив, що все залежатиме від темпів реформ та економічного зростання

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що не бачить причин для падіння курсу гривні у 2018 році. Про це він заявив у інтерв'ю "Укрінформу".

Так, коментуючи закладений у проекті бюджету на 2018 рік середній курс долара на рівні 29,3 гривень, Гройсман заявив, що це є суто технічна цифра, надана Національним банком України.

"Це суто технічна цифра, такі розрахунки нам надав Національний банк України. Але я наразі не бачу об'єктивних підстав, щоб на кінець наступного року долар так виріс. Наголошую на тому, що все залежатиме від темпів реформ та економічного зростання. Якщо парламент ухвалить десяток-півтора необхідних законів - це дозволить нам пришвидшити розвиток економіки та забезпечити стабільність. Тому говорити про те, що долар буде під 30 грн, - зараз немає підстав", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що проект державного бюджету на 2018 рік заснований на прогнозі курсу 30,1 гривень за долар на кінець 2018 року року. Разом з тим, відповідно до розроблено Міністерством фінансів України документу, щодо основних напрямків бюджетної політики на 2018-2020 роки, обмінний курс гривні до долара у 2018 році очікується на рівні 29,3 гривні за долар, тоді як у 2019 та 2020 році очікується 30,5 та 31,0 гривень за долар відповідно.