ua en ru

Гройсман не бачить підстав для відставки Мартиненка з посади голови комітету ПЕК

Гройсман не бачить підстав для відставки Мартиненка з посади голови комітету ПЕК У Раді не бачать підстав для відставки Миколи Мартиненка

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман не бачить підстав для відставки нардепа Миколи Мартиненка з посади голови комітету ПЕК. Про це йдеться у відповіді на депутатське звернення, розміщене у Facebook нардепа від БПП Сергія Лещенка.

"Відповідно до частини першої статті 83 Регламенту ВРУ голова комітету може в будь-який час за рішенням ВРУ бути відкликаний зі своєї посади з підстав і в порядку, визначених Законом України "Про комітети Верховної Ради України" та цим Регламентом. Я як голова ВРУ офіційно не отримував документів від органів державної влади України та органів влади інших держав, які б підтверджували факти, зазначені у вашому листі. Тому підстав для внесення пропозиції про відкликання нардепа Мартиненко М.В. з посади голови Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки в даний час не вбачається", - йдеться у відповіді Гройсмана.

Спикер Гройсман решил покрывать Мартыненко, который находится под следствием в Швейцарии. Значит, разделит с ним позор, когда это станет уже международным скандалом.

Posted by Сергій Лещенко on 15 Апрель 2015 г.

Нагадаємо, раніше в Раді ініціювали відставку Мартиненка з посади голови комітету ПЕК.

Це сталося після того, як в Швейцарії порушили справу проти нардепа Мартиненка за отримання хабара в розмірі 30 млн франків.

Пізніше в Чехії також почали розслідування проти Мартиненка. Там прокуратура підозрює його в афері з панамської консалтинговою компанією Bradcrest.