ua en ru

Гройсман: Україні необхідно завершити Конституційну реформу

Гройсман: Україні необхідно завершити Конституційну реформу Фото: Джо Байден та Володимир Гройсман

Глава ВРУ озвучив умови, необхідні для подальшого розвитку країни

Глава Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив, що Україні необхідно завершити Конституційну реформу. Про це він написав у своєму Facebook за підсумками зустрічі з Джо Байденом.

"Сьогоднішня промова Джо Байдена в парламенті ще раз підтвердила, що США залишаються стратегічним партнером і союзником України. Я абсолютно згоден з тими головними тезами, які пан Віце-президент озвучив під час виступу, а потім підтвердив під час нашої особистої зустрічі", - написав Гройсман.

Він виділив два критерії, необхідних для того, щоб Україна почала повноцінно розвиватися.

"1. Продовжити системну боротьбу з корупцією. 2. Успішно завершити Конституційну реформу в частині децентралізації та правосуддя. І ми у виробництві цих реформ можемо розраховувати на повну підтримку американських партнерів", - додав Гройсман.

Зазначимо, Верховна Рада вже прийняла низку антикорупційних законів, схвалила реформу децентралізації в першому читанні, на черзі - судова реформа.

Нагадаємо, голова Верховної Ради України Володимир Гройсман висловив сподівання про те, що президент Петро Порошенко ветує законопроект № 1558-1 про реструктуризацію валютних кредитів.