ua en ru

Гройсман: Україна входить у серйозну політичну кризу

Гройсман: Україна входить у серйозну політичну кризу Фото: Володимир Гройсман

Спікер Ради закликає політиків і президента стабілізувати ситуацію

Спікер Верховної Ради України вважає, що Україна входить у серйозну політичну кризу у зв'язку із заявою міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавічуса про відставку. Про це Гройсман заявив за підсумками зустрічі з керівником місії Європейського парламенту за оцінкою потреб Петом Коксом, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується відставки (міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавічуса, - ред.). Очевидно всім, що ми входимо в серйозну політичну кризу, і я вважаю, що цю кризу мають вирішити представники політичних партій спільно з президентом країни для того, щоб стабілізувати ситуацію", - заявив Гройсман.

На його думку, розслідування озвучених фактів тиску на роботу МЕРТ першим заступником голови фракції БПП Ігорем Кононенком стане випробуванням роботи НАБУ.

"Я вважаю, що Національне антикорупційне бюро має публічно, чітко і швидко дати свою відповідь. Якщо будуть доведені хоча б якісь звинувачення, які лунали на адресу Кононенка, за це треба нести відповідальність. Я вважаю, що це випробування для Антикорупційного бюро", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, БПП не підтримає відставку Абромавичуса до відставки Кабміну.