ua en ru

Гройсман вимагає оцінити дії суддів, які зупинили конкурси на голів держпідприємств

Гройсман вимагає оцінити дії суддів, які зупинили конкурси на голів держпідприємств Фото: Володимир Гройсман доручив Мін'юсту перевірити дії суддів

Прем'єр повідомив, що скоро оприлюднять перелік підприємств, на яких зірвані конкурси

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вимагає провести юридичну оцінку дій суддів, які зупинили публічні конкурси з відбору керівників державних підприємств. Про це Гройсман заявив на позачерговому засіданні Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я дав доручення Міністерству юстиції проаналізувати кожну таку справу з точки зору, хто подавав в суд, предмет позову, судді, як розглядалися ці справи. Я обов'язково зроблю звернення у всі публічні судової органи, компетентні для оцінки дій або бездіяльності суддів", - заявив Гройсман.


Він також зазначив, що незабаром буде оприлюднено перелік підприємств, на яких був зірваний процес чесного публічного відбору керівників.

"Деякі суди приймають рішення, щоб зупиняти проведення цих конкурсів. Безумовно, ми будемо все робити для того, щоб у встановленому законом порядку оскаржити ці рішення і домагатися справедливих рішень", - підкреслив Гройсман.

Нагадаємо, комісія вибрала 5 кандидатів на пост глави "Укренерго".